Срамота? Какво се случва в тази зала?!, изригна лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Срамота? Какво се случва в тази зала?!, изригна лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Борисов след скандалите в НС: За разлика от Денков, Пеевски е опитен, ПП поругават парламента!

" Срамота? Какво се случва в тази зала?! ", изригна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след гръмовните кавги в залата.

 

Лидерът на ГЕРБ разкри, че " сглобката " няма да бъде съборена поради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров.

 

" С Денков работя добре. Колегите не си държат на думата. Когато договаряхме този несъответстващ модел, за Здравната каса те извадиха един преносим компютър, прочетоха едно име на настоящия шеф и ние го подкрепихме. А подуправителя трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона и оттеглихме нашия претендент за шеф. Към днешна дата ние нямаме и зам.-министър на опазването на здравето, тоест ППДБ еднолично ръководи НЗОК и здравното министерство, а би трябвало да носим солидарна отговорност ", уточни той.

" Не мога да ги схвана, шефът е техен ", сподели Борисов.

" Те си играят с " Възраждане " в София и Варна ", отсече водачът на ГЕРБ на въпрос дали са създали различни болшинства с " Възраждане " за избора на подуправител на НЗОК.

" Трябва да проявим самообладание и малко образование. Майка ми, Бог да я елементарни, е учителка. Тя щеше да е възмутена от дъното на душата си от това, което се случва в залата. Става въпрос за пост, който е контрактуван. Началникът е техен, министър председателят е техен, министърът е техен. От какво са недоволни? Имам сделка с Кирил Петков, Лена и Асен. С мен бяха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена държеше преносимия компютър и четеше от него ", разкри водачът на ГЕРБ.  " Имената, тъй като бяха доста, бяха в нейния преносим компютър. Казах, че ме интересува кой написа в тоя преносим компютър, а не кой го оповестява ", продължи Борисов.

" На времето Станишев допускаше същата неточност. За разлика от Денков, Пеевски е умел. В момента, в който ученият стартира да му дава отговор, той се въздигна на равнището на Пеевски. Те са като скачени съдове и запълват вакума, който е в ръководството ", изясни Борисов.

 

Той призна, че е желал да извади парламентарната група от залата.  " Не желаех да участваме в това поругаване на Народно събрание. Но те се съпротивиха. Те не могат да споделят на най-голямата партия:  " няма да имаш шеф, няма да имаш това, всичко ще сме си ние ", съобщи той по адрес на ПП-ДБ.

 

А на въпрос какъв брой ще издържи кабинета той бе сбит: " Колкото нервите ни устоят на всички ". " Моите са здрави, тъй като виждам голям прогрес с Шенген. Знам доста неща. Отвън. Реален късмет за еврозона в случай че има такова държавно управление, може да е паянтово, само че по този начин съединено ", сподели някогашният министър председател.

 

И още веднъж акцентира, че изборът на подуправител на НЗОК е осъществяване на това, " което сме се разбрали ".  " Имаме сътрудник, който доста държи на мъжката дима, само че през днешния ден демонстрираха, че на нея не може да се разчита ", добави Борисов.

 

" От нашата страна няма да бутнем държавното управление ", обяви той на въпрос докога ще изкара сглобката.

 

Той изясни, че възможностите ни за Шенген към този момент действително са доста по-големи и за еврозоната също, нищо, че държавното управление е паянтово, само че е добре " съединено ".

 

" Склонни сме да спасяваме София от спасителите ", приключи сбито Борисов на въпрос за драмите в Столичния общински съвет с избор на ръководител.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР